Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΡΙΣΗΣ ΒΙΚΟΥ-ΑΩΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΔΟΥ: Διήμερο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

«Ζαγόρι: Μοναδικές εξερευνήσεις, ατέλειωτες ανακαλύψεις»

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου,  στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μικρών μας  φίλων, για το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου  Βόρειας Πίνδου, συνδιοργανώνει με το Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπραγγέλων  Διήμερο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης με θέμα «Ζαγόρι:  Μοναδικές εξερευνήσεις, ατέλειωτες ανακαλύψεις», στους Ασπραγγέλους  Ζαγορίου, στις 7 και 8 Αυγούστου 2014.
Την Πέμπτη 7/08/2014 και ώρα 10:00 π.μ., στο Δημαρχείο των  Ασπραγγέλων, θα γίνει παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, με  έμφαση στα σπάνια και απειλούμενα είδη της περιοχής. Θα ακολουθήσει επίσκεψη  στη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ασπραγγέλων και η πρώτη μέρα  του προγράμματος θα ολοκληρωθεί με περιβαλλοντικά παιχνίδια, κατασκευές και  χειροτεχνίες, στην πλατεία του οικισμού.
Την Παρασκευή 8/08/2014 και ώρα 9:30 π.μ., με σημείο συνάντησης  την πλατεία των Ασπραγγέλλων, θα πραγματοποιηθεί Εκδρομή Ερμηνείας  Περιβάλλοντος. Αφετηρία το σκοπευτήριο των Ασπραγγέλων, όπου ο πρωταθλητής  σκοποβολής Βασίλης Ζουρδούμης θα πραγματοποιήσει επίδειξη σκοποβολής.  Έπειτα θα γίνει επίσκεψη στη Μονή Αγίας Παρασκευής, παίζοντας περιβαλλοντικά  παιχνίδια στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω θα γίνει  ενημέρωση για το παλιό και το νέο υδραγωγείο των Ασπραγγέλων, το χώρο  αποθήκευσης των σιτηρών και το αλώνι που θέριζαν οι κάτοικοι της περιοχής.  Τέλος, θα γίνει ενημέρωση για τη δασοπυρόσβεση της περιοχής από τον Θανάση Τσουμάνη και θα πραγματοποιηθεί επίδειξη αεραθλητών από τον Σταύρο Κωστούλα. Η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη της καμένης εκκλησίας του Αγίου  Νικολάου στον οικισμό των Ασπραγγέλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου