Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

8η Ηπειρωτική γιορτή Μανιταριού


Η 8η Ηπειρώτικη Γιορτή Μανιταριού διοργανώνεται 3, 4 και 5 Ιουνίου στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου και θα τα έχει όλα: εξορμήσεις στα ηπειρωτικά βουνά, μανιταροέκθεση, μανιταρόσουπα, τρουφομακαρονάδα, χορό, μουσικά ακούσματα από τους αγαπημένους μας "ΜΑΝΙΤΑROCK" και τοπικά έντεχνα συγκροτήματα και ομιλίες.
Τη γιορτή διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου, ένας σύλλογος με πάνω από 250 μέλη, γνωστός όχι μόνο για τη συλλογή μανιταριών αλλά και για τις δραστηριότητές του με στόχο την γνώση και την προστασία της μυκοχλωρίδας.
Μην φοβηθείτε την βροχή. Οι ομιλίες θα είναι σε εσωτερικό χώρο και η διασκέδαση στην στεγασμένη αυλή της Λαμπριαδείου Σχολής. Στην αυλή θα υπάρχουν μανιταροφαγητά αλλά θα λειτουργεί και ψησταριά.
Μια ιδέα για το πρόγραμμα:
Στις 20.00 την Παρασκευή 3/6 γίνεται υποδοχή και μανιταροκουβέντα, ενώ στο χώρο της γιορτής θα λειτουργεί ψησταριά με ζωντανή μουσική.
Από τις 9.30 του Σαββάτου 4/6 ξεκινά η εξόρμηση για συλλογή μανιταριών, σε ομάδες με υπεύθυνους αρχηγούς, στην πανέμορφη γύρω περιοχή.
Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες: του Γ. Κωνσταντινίδη, του πρόεδρου Μανιταρόφιλων Ελλάδος, του ιδιοκτήτη του εστιατορίου στην Βίτσα "Κανέλα και Γαρύφαλλο" Βασίλη Κατσούπα και του Βασίλη Μυλωνά από το "TroufaClub" για τον εμβολιασμό δενδρυλλίων τρούφας.
Για όσους θέλουν, την Κυριακή 5/6 η γιορτή ολοκληρώνεται με ένα πολύ ενδιαφέρον από κάθε άποψη, περπάτημα, που συνδυάζεται με "κυνήγι τρούφας" από Δεμάτι-Βουτανσαίους στο Ανατολικό Ζαγόρι! Η Κατερίνα Νόλα, ιδιοκτήτρια του Troufaclub Zagori, είναι ειδική στις τρουφοεξορμήσεις και θα μας μάθει όλα τα μυστικά της πολύτιμης τρούφας και του κυνηγιού της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου