Σάββατο 18 Μαΐου 2013

"Η μέθοδος Γκρόνχολμ"



«Δεν ψάχνουμε ένα καλό άνθρωπο που να μοιάζει με τσόγλανος. Αυτό που θέλουμε είναι ένας τσόγλανος, που να μοιάζει με καλό άνθρωπο..»
Η θεατρική ομάδα «Εξαύδα» παρουσιάζει μια εξαιρετική παράσταση στο Καμπέρειο θέατρο από 16 έως 20 Μαΐου. Πρόκειται για το έργο του Καταλανού συγγραφές Τζόρντι Γκαλθεράν «Η μέθοδος Γκρόνχολμ», που πρωτοπαίχτηκε το 2003 και την ίδια χρονιά γυρίστηκε ταινία, με τίτλο «El Metodo».
Για το έργο αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης:
«Τέσσερις υποψήφιοι για μια θέση στελέχους σε μια πολυεθνική εταιρία και μια επιστημονικά δομημένη ψυχολογική μέθοδος επιλογής.
Με τι στόχο;
Την ανίχνευση των πιο μορφωμένων ή των πιο ικανών;
Όχι!
Ο στόχος είναι η ανίχνευση των πιο αποφασισμένων να υπηρετήσουν τους στόχους της εταιρίας, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και καμιά ευαισθησία, ακόμα κι αν θα πρέπει να στραφούν ενάντια στον εαυτό τους!
Ο ωραιοποιημένος από τα Μ.Μ.Ε. και το εκπαιδευτικό σύστημα κόσμος των πολυεθνικών είναι ένας κόσμος σκληρής ιεραρχίας και πειθαρχίας, με έναν στόχο: το μέγιστο κέρδος, μέσα από τον πιο σκληρό και απάνθρωπο ανταγωνισμό. Σ’ αυτόν υποτάσσονται όλα: στον απόλυτο νόμο του μέγιστου κέρδους. Αυτός ο κόσμος, που ελέγχεται από μια «χούφτα» μεγαλομετόχους παράγει διαρκώς μια αρρωστημένη ηθική, την οποία πρέπει να κάνουν δικιά τους οι εργαζόμενοι, αν θέλουν να κρατήσουν τη δουλειά τους, που δεν είναι δικαίωμα, αλλά ευκαιρία, δώρο της εταιρίας…»


Παίζουν: Παναγιώτης Ντούρος, Παναγιώτης Κορδας, Δημήτρης Ράδης, Νέλλη Σαβράνη. 
Σκηνοθετεί ο Γιώργος Πρέντζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου